تشدید “فرونشست زمین” به دنبال پایداری هوای گرم و خشک


علی شهباز در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در رابطه با فرونشست زمین اظهار کرد: افزایش دما و کاهش بارش‌ها منجر به فشار بیشتر به آبخوان و تشدید فرونشست شده است و متأسفانه این شرایط گرم و خشکی که بر کشور ما خاک است تا سال 2030 ادامه‌دار بوده و بر اساس پیش‌بینی‌ها تا سال 2040 ایران در منطقه خاورمیانه جزو کشورهای بسیار پرتنش به واسطه منابع آبی خواهد بود.

وی ادامه داد: در نتیجه تا زمانی که شرایط گرما پایدار باشد، اگر اقدام خاصی انجام نشود قطعاً شاهد درگیر شدن مناطق بیشتری از کشورمان با این پدیده خواهیم بود. درحال حاضر 400 دشت از 608 دشت ایران در محدوده قرمز قرار دارند و هرگونه برداشت آبی از آنها ممنوع است و اگر برداشت از آبخوان‌ها و احیای آنها را دنبال نکنیم، این ریتم ادامه خواهد داشت.

این کارشناس زمین‌شناسی با بیان اینکه تنها در شناسایی نقاطی که درگیر فرونشست هستند متولی داریم و مقابله با آن به طور جدی دنبال نمی‌شود، گفت: سازمان زمین‌شناسی وظیفه شناسایی دشت‌های مستعد و یا دچار فرونشست زمین را بر عهده دارد اما این تنها در حوزه پایش فرونشست است و متأسفانه پرداختن به راهکارهای کاهش آن روی هواست!

شهباز ادامه داد: در وزارت نیرو کمیته‌ای تحت عنوان کمیته «سازگاری با کم آبی» وجود دارد که در آن از ارگان‌های مختلف حضور دارند و فرونشست نیز ذیل این کارگروه دیده شده اما متأسفانه مشخص نیست که خروجی آن به طور ویژه درباره برداشت از آبخوان‌ها، کسری آبخوان‌ها و فرونشست زمین چه بوده است.

منبع خبر : خبرگزاری تسنیم