چند نکته رژیم غذایی برای افراد مبتلا به آسم


در حالی که توصیه های غذایی زیادی برای افراد مبتلا به آسم وجود ندارد ، تحقیقات نشان داده است که غذاهای زیادی وجود دارد که عملکرد ریه و سیستم ایمنی را تقویت کرده و علائم آسم را کاهش می دهد. برخی از غذاها همچنین علائم آسم را بدتر می کنند یا شانس ابتلا به آن را افزایش می دهند.

آسم یک بیماری مزمن شایع است. به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا ، حدود 25 میلیون نفر در ایالات متحده مبتلا به آسم هستند که یک پنجم آنها کودک هستند.

بر اساس مقاله ای که در Nutrition Reviews منتشر شده است ، آسم بیشتر در آمریکایی های آفریقایی تبار و در طبقات اجتماعی و اقتصادی پایین رایج است.

مقاله ای که در حال حاضر می خوانید در مورد غذاهایی است که افراد مبتلا به آسم باید از آنها اجتناب کنند و غذاهایی که می توانند علائم را بهبود بخشیده یا از بروز آنها جلوگیری کنند ، و همچنین عواملی که می توانند به افراد مبتلا به بیماری های مزمن کمک کنند.

غذاهایی که می توانند مفید باشند

غذاهای زیر ممکن است برای افراد مبتلا به آسم مفید باشد.

غذاها یا مکمل های حاوی ویتامین D

شواهد نشان می دهد که کمبود ویتامین D ممکن است شانس حملات آسم را در کودکان و بزرگسالان افزایش دهد. مصرف مکمل ویتامین D می تواند تا حد زیادی خطر حمله شدید آسم را که منجر به بستری شدن می شود ، کاهش دهد.

ویتامین D عملکرد ریه را بهبود می بخشد و عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی را کاهش می دهد.

منابع غنی ویتامین D عبارتند از:

  • ماهی های چرب مانند ماهی آزاد ، ماهی تن و ماهی خال مخالی
  • قارچ
  • زرده تخم مرغ
  • کبد
  • پنیر

میوه ها و سبزیجات تازه

رژیم غذایی سالم و سرشار از میوه و سبزیجات می تواند خطر ابتلا به آسم را کاهش دهد.

مقاله ای که در سال 2020 در نتیجه چندین مطالعه منتشر شد نشان می دهد که مصرف زیاد میوه و سبزیجات خطر ابتلا به آسم را در بزرگسالان و کودکان کاهش می دهد.

بررسی بیش از 80 مطالعه در سال 2017 نشان داد که بین مصرف زیاد میوه و سبزیجات و کاهش علائم آسم مانند خس خس سینه ارتباط وجود دارد.

همچنین بخوانید: با این نکات میوه و سبزیجات بیشتری بخورید

ویتامین ها

میوه ها و سبزیجات تازه منابع غنی از آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین C ، ویتامین E و بتاکاروتن هستند که به بدن در مبارزه با ترکیبات مضر آسیب رسان به بافت های بدن کمک می کند.

علاوه بر این ، خوردن میوه و سبزیجات عملکرد ریه را بهبود می بخشد و علائم آسم را کنترل می کند.

در زیر لیستی از منابع غنی از ویتامین A آمده است:

  • مرکبات مانند پرتقال و گریپ فروت
  • کیوی
  • توت فرنگی
  • طالبی
  • فلفل قرمز و سبز
  • کلم بروکلی
  • سیب زمینی پخته شده
  • گوجه فرنگی

منابع غنی ویتامین E عبارتند از:

  • انواع آجیل مانند بادام ، بادام زمینی و فندق
  • دانه های آفتابگردان
  • کلم بروکلی

بتاکاروتن

پرتقال قرمز ، میوه ها و سبزیجات حاوی بتاکاروتن هستند. مثلا:

  • هویج
  • سیب زمینی شیرین
  • کدو تنبل
  • فلفل قرمز و زرد
  • طالبی
  • دمشق
  • سبزیجات با برگهای سبز تیره مانند کاهو و اسفناج

فلاونوئیدها و سلنیوم

میوه ها و سبزیجات همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام فلاونوئیدها و سلنیوم هستند که دارای خواص ضد التهابی هستند.

بسیاری از میوه ها حاوی فلاونوئیدها هستند. مانند:

  • سیب
  • انواع میوه های قرمز
  • عصبانیت
  • چای سیاه و سبز

غذاهای زیر حاوی سلنیوم هستند:

  • غذای دریایی
  • من در
  • پرنده ها
  • تخم مرغ
  • محصولات لبنی
  • نان
  • صبحانه

غلات کامل

غلات کامل همچنین به کاهش علائم آسم کمک می کند.

یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که خوردن غلات کامل در رژیم غذایی می تواند علائم را کاهش داده و کنترل بیماری را بهبود بخشد.

غلات کامل شامل جو دوسر ، ماکارونی غلات کامل ، گندم سیاه و جو دوسر است.

همچنین بخوانید: تاثیر چاقی بر بیماری مزمن انسدادی ریه یا COPD

غذاهای مفید برای آسم

از چه غذاهایی باید اجتناب کرد؟

انجمن ریه آمریکا غذاها و نوشیدنی هایی را که می توانند علائم آسم را بدتر کنند ، شناسایی کرده است ، از جمله:

غذاهای حاوی سولفیت

سولفیت یک ماده نگهدارنده است که معمولاً در غذاها و نوشیدنی های کنسرو شده و ماندگاری طولانی مانند الکل ، ترشی ، آب لیمو بسته بندی شده ، آب لیمو و میوه های خشک یافت می شود.

سولفیت اضافی در رژیم غذایی افراد مبتلا به آسم می تواند علائم را بدتر کند. انجمن ریه آمریکا هشدار می دهد که غذاهای حاوی سولفیت ، به ویژه شراب ، حتی می توانند باعث حملات آسم شوند. مطالعه ای که در سال 2018 انجام شد نشان داد که شراب سفید می تواند در افراد مبتلا به این بیماری حساسیت ایجاد کند.

سالیسیلات ها

سالیسیلات ها ترکیباتی هستند که در انواع چای ، قهوه ، غذاهای تند یا تند یافت می شوند. در موارد نادر ، برخی از افراد مبتلا به آسم به این ترکیبات حساسیت دارند و ممکن است پس از مصرف آنها علائم مکرر را تجربه کنند.

دو مطالعه در سال 2014 نشان داد که آسپرین که حاوی سالیسیلات است در برخی افراد آسم را بدتر می کند.

فست فود

مطالعه ای در سال 2013 که میزان مصرف فست فود را در کودکان و نوجوانان مورد بررسی قرار داد ، نشان داد ؛ افرادی که این غذاها را سه بار در هفته یا بیشتر می خورند ، بیشتر در معرض ابتلا به آسم و بیماری های دیگر هستند.

محرک های دیگری که باید از آنها اجتناب کرد

افراد مبتلا به آسم باید محرک هایی را که علائم آنها را تشدید می کند یا باعث حمله می شوند ، شناسایی کرده و از آنها اجتناب کنند. انجمن ریه آمریکا لیستی از توصیه ها و اطلاعات در مورد محرک های رایج ارائه کرده است:

  • داروهای قابل خرید بدون نسخه ؛ مانند آسپرین و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی
  • حساسیت های غذایی رایج مانند حساسیت به بادام زمینی و صدف
  • دود؛ مانند دود سیگار ، دود آتش و شومینه های چوبی.
  • آب و هوای نامساعد مانند هوای طوفانی ، بادی ، سرد یا مرطوب
  • آلودگی هوا ، دود ، اگزوز خودرو و بخارات شیمیایی
  • شوره یا بزاق از حیواناتی که خز یا پر دارند
  • قرار گرفتن در معرض ذرات خاک ، قارچ ها ، دانه های قارچ و میکروب ها

سایر نکات مفید برای مدیریت علائم آسم

انجمن ریه آمریکا توصیه می کند که بیماران به طور فعال بیماری را مدیریت کنند. مشورت با ارائه دهنده خدمات درمانی می تواند به آنها در ایجاد برنامه ای برای اجتناب از محرک ها و مصرف داروهای م effectiveثر در زمان مناسب کمک کند.

توجه و ثبت علائم به افراد کمک می کند تا بفهمند چگونه از غذاها ، فعالیت ها و محیط هایی که باعث حمله آسم می شوند اجتناب کنند.

چاقی می تواند علائم آسم را بدتر کند. فعالیت سالم و رژیم غذایی کم چرب و سرشار از میوه و سبزیجات به افراد در کنترل وزن کمک می کند.

مقاله ای که در سال 2019 منتشر شد نشان می دهد که عفونت های ویروسی همچنین می توانند علائم آسم را ایجاد کنند. اقدامات پیشگیری از عفونت با ویروس ، مانند شستن دست ها و واکسیناسیون ، می تواند خطر حملات آسم را کاهش دهد.

خلاصه

در حالی که هیچ رژیم غذایی دقیقی برای کاهش یا جلوگیری از آسم وجود ندارد ، بسیاری از غذاها می توانند علائم شما را کاهش داده یا بدتر کنند.

رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات ، چربی کم و غذاهای سرخ شده می تواند به کنترل علائم کمک کند.

ردیابی عوامل و علائم آسم و مشورت با ارائه دهنده خدمات درمانی می تواند به مدیریت موثرتر بیماری کمک کند.

همچنین بخوانید: رژیم غذایی برای حفظ سلامتی مادام العمر

دیدگاهتان را بنویسید