مکانیسم جدید بدن برای مبارزه با چاقی


گزارش کردن جام جم آنلایندر دهه گذشته، ما شاهد تحقیقاتی بوده ایم که تفاوت های مهم بین انواع مختلف چربی در بدن انسان را روشن می کند.

بخشی از این تحقیق بر روش هایی متمرکز است که می توانیم چربی های بد را به چربی های خوب برای مبارزه با چاقی تبدیل کنیم.

یک مطالعه جدید منجر به شناسایی مولکولی شده است که می تواند برای جلوگیری از چاقی استفاده شود.

این تحقیق که توسط دانشمندان دانشگاه بن هدایت می شود، بر تفاوت های مهم بین چربی سفید و چربی قهوه ای تمرکز دارد.

در حالی که چربی سفید به عنوان گوشت اضافی در بدن ذخیره می شود، چربی قهوه ای برای تولید گرمای مورد نیاز بدن، چربی و گلوکز را می سوزاند و بنابراین برای انسان مفید است.

اما با توجه به فراوانی بخاری های زمستانی، نیازی به چربی قهوه ای نیست. علاوه بر این، سبک زندگی مبتنی بر مصرف یک رژیم غذایی پرانرژی و عدم ورزش برای سلامت سلول های چربی قهوه ای در بدن مضر است.

این عوامل منجر به بدتر شدن عملکرد آنها و مرگ سلول های ذکر شده در پایان می شود. مرگ این سلول ها در سایر قسمت های بدن باعث آزاد شدن الگوهای خاصی از متابولیت ها می شود، بنابراین دانشمندان به طور خاص این پدیده را در چربی قهوه ای بررسی کرده اند.

دکتر برت نیمن، نویسنده این مطالعه توضیح می‌دهد: «مشخص است که سلول‌های در حال مرگ، مخلوطی از مولکول‌های پیام‌رسان را آزاد می‌کنند که بر عملکرد مولکول‌های کنار خود تأثیر می‌گذارد. می خواستیم بدانیم آیا این مکانیسم در چربی قهوه ای نیز وجود دارد؟ »

آزمایش‌های این تیم شامل قرار دادن سلول‌های چربی قهوه‌ای در معرض فشار شدید برای القای مرگ آنها بود.

دانشمندان دریافتند که این سلول ها مقادیر زیادی مولکول به نام پورین اینوزین ترشح می کنند که به نوبه خود باعث تحریک مصرف انرژی در سلول های چربی سالم مجاور می شود. موش‌هایی که از رژیم‌های غذایی پرچرب تغذیه شدند و تحت درمان با اینوزین قرار گرفتند، کوچک‌تر از موش‌های دیگر باقی ماندند و به دیابت مبتلا نشدند. بنابراین انتظار می رود در آینده از این روش درمانی استفاده شود.

منبع: فارس