
بر اساس گزارش های سازمان بازرسی، ساخت کلبه های رسمی در حالی که محموله نهاده های دامی هنوز وارد بندر نشده و پس از آن ثبت رسمی کلبه ها در سامانه بازار، موجب صرفه جویی ۸۰۰ هزار تنی نهاده های دامی شده است. به مردم. کشاورزان و اتحادیه ها و همچنین بدون ورود نهاده ها به کشور، با مشاهده ثبت کلبه در سامانه بازار، ۵۰۰ هزار تن از این نهاده ها را به مبلغ ۱۱۰۰ میلیارد تومان خریداری و این مبلغ را به حساب مذکور واریز کردند. شرکت خصوصی، در حالی که هیچ محصولی وجود ندارد. به گفته این رگولاتور، در قرارداد سازمان تعاون روستایی با شرکت خصوصی مذکور مقرر شده بود ۵۰ درصد سود حاصل از این واردات متعلق به شرکت باشد.
در شرایطی که در آن زمان شرکت می توانست نهاده های دامی را با ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومان وارد کند و حالا که ارز ترجیحی وجود نداشت، باید این نهاده ها را با قیمت چهار تا پنج برابر خریداری و در اختیار مردم قرار می داد. از سوی دیگر برخی از مسئولان جهاد کاورزی در نامه ای به بانک مرکزی خواستار ارائه ۷۳۵ میلیون دلار به شرکت مذکور شدند و در این نامه اعلام کردند نهاده های دامی وارد کشور شده در حالی که در آن زمان هیچ نهاده ای وارد کشور نشده است. همه.
رسیدن به ۲ قدرت
پس از این گزارش محسنی اژه ای رئیس قوه قضائیه از سازمان بازرسی خواست تا موضوع تخلفات در زمینه واردات نهاده های دامی را با فوریت و جدیت پیگیری کند و در این خصوص گفت: بسیار مهم است و می تواند قابل پیگیری باشد. به این واقعیت نسبت داده شده است که چندین تخلف را به طور رسمی مرتکب شده است.
رئیس قوه قضائیه واگذاری ۴۹ درصد از سهام این شرکت خصوصی به سازمان تعاون روستایی را از دیگر تخلفات انجام شده در جریان واردات اخیر نهاده های دامی عنوان کرد.
امکان سیستم جدید را لغو کنید
جواد آزاد، مدیرعامل فدراسیون دامپروری کشور از رفتار تحویل کالا به خریداران انتقاد می کند. او به جام جم گفت: اتفاقی که افتاد همه فعالیت های بازار را مختل کرد. دو ماه است که پول مردم را گرفتند و کالا را تحویل ندادند و حالا که مشکلات پیش آمد، وزارت جهاد کشاورزی وارد عمل شد! اگر مشکلی نبود چرا وزارت وارد عمل شد و چرا مدیر تعاون روستایی را برکنار کردند؟
او گفت: «آنها بیش از ۷۰۰ میلیون دلار در بازار درخواست کردند و به همین دلیل همه شماره خانه ها را دادند. در حالی که شماره گذاری به معنای وجود بار است. الان می گویند روزی ۵۰۰ تن کالا می آورند اما تحویل چقدر طول می کشد؟ چند ماه طول میکشه؟! امروز چند شرکت را ترک کردم و از وزارت جهاد کشاورزی سهام گرفتم اما اعضای ما نمیتوانند بخرند چون پولشان را به شرکت دیگری دادهاند و حالا میگویند تا پولمان برنگردد نمیتوانیم سفارش جدیدی بدهیم.
غوغای سیاسی به راه افتاده است
نظرات متفاوت دولت و قوه قضائیه در خصوص وقوع تخلفات در زمینه عرضه نهاده های دامی ثبت شده، موجب اختلاف نظر سازمان های این حوزه با یکدیگر شد. مدیرعامل اتحادیه دامپروران در همین راستا موضوعات مطرح شده مبنی بر پرداخت ۷۳۵ میلیون دلار ارز برای واردات توسط یکی از شرکت های تابعه سازمان تعاون روستایی را یک بازی سیاسی پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از ارز عنوان کرد. .
مجتبی علی به جام جم گفت: می گویند کلبه جعلی صادر شده است! در گذشته، زمانی که ما خرید می کردیم، برخی از شرکت ها ۲۴ ساعت شبانه روز، حدود سه یا چهار ماه ارسال می کردند. این یک شرایط عادی و واقعی در تحویل حمل و نقل است. حالا یک بازی سیاسی برای فساد شرکت واردکننده شروع شده است. در گذشته شرکت هایی که آنها را با نام های «MM» و «WN» معرفی می کردند، همین ارز را با ۴۲۰۰ تومان وارد می کردند.
اعتراض به کمبود
پرورش دهندگان دام و طیور اظهار داشتند: یکی از شرکت های عرضه کننده دام با وجود دریافت پول، هیچ غذایی به آنها نداده است. / ۱۴ ژوئن ۱۴۰۱
اخبار تخلف
رئیس سازمان بازرسی: شرکت پول را گرفته و محصولی وارد نکرده است. همه چیز رسمی بود و هیچ نهادی وارد کشور نشد. / ۳ جولای ۱۴۰۱
دنبال کردن
رئیس قوه قضاییه از سازمان بازرسی خواست تا موضوع تخلفات در زمینه واردات نهاده های دامی را با فوریت و جدیت پیگیری کند. / ۳ جولای ۱۴۰۱
ماموریت وزارت اطلاعات
رئیس جمهور به وزارت اطلاعات و معاون اول خود دستور داد تا نتایج نهایی تحقیقات را به وی اعلام کنند. / ۴ جولای ۱۴۰۱
جرم نبود!
منبع: روزنامه جام جم