غذاهای تند برای سلامتی مضر نیستند


گزارش کردن جام جم آنلاینD.، متخصص تغذیه در مرکز پزشکی کلیولند در اوهایو، پیشنهاد می کند که در حالی که غذاهای تند ممکن است زبان شما را در سر میز شام بسوزانند و باعث سوء هاضمه شوند، در واقع می توانند به بهبود سلامت در طول زندگی کمک کنند.

کپسایسین، ماده موجود در فلفل که باعث گرما می شود، یک ترکیب شیمیایی روغن مانند است که به گیرنده های درد روی زبان و در سراسر دستگاه گوارش متصل می شود. این کپسایسین است که باعث می شود مغز شما با گاز گرفتن هالاپینو احساس کند در حال سوختن است.

Jaina Metalonis متخصص تغذیه توضیح داد: “اما کپسایسین واقعا شما را نمی سوزاند.” بلکه مغز شما را فریب می دهد تا فکر کند تغییر دما رخ داده است و در نتیجه احساس گرما و درد ایجاد می کند.

بدن شما فقط در تلاش است تا آرام شود و از علائم ناشی از ادویه خلاص شود، مانند آبریزش بینی، تعریق و اشک. این مطالعه نشان داد که وقتی غذاهای تند می خورید، دمای بدن شما در تلاش برای خنک کردن بدن افزایش می یابد.

کپسایسین معمولاً پس از حدود ۲۰ دقیقه از گیرنده های درد در دهان جدا می شود، اما هنگامی که شروع به حرکت در سیستم گوارشی می کند، علائم جدید شروع می شود. با دفع این ماده تحریک کننده، می تواند باعث احساس سوزش در قفسه سینه، سکسکه، تورم گلو، حالت تهوع، استفراغ، حرکات دردناک روده و حتی اسهال شود.

اما محققان بر این باورند که مبارزه کوتاه مدت ممکن است برای دستاوردهای بلندمدت ارزشش را داشته باشد.

به گفته میتالونیس، «تحقیقات نشان داده است کسانی که شش بار در هفته غذاهای تند می خورند در مقایسه با کسانی که کمتر از یک بار در هفته غذاهای تند می خورند، کمتر در معرض خطر مرگ زودرس قرار دارند». این مزایا شامل کاهش کلسترول، کاهش خطر بیماری قلبی، بهبود سلامت معده و روده و حتی کاهش وزن است.

کپسایسین همچنین یک عنصر اصلی در تعدادی از مسکن‌ها است که برای درمان بیماری‌هایی از آرتریت گرفته تا فیبرومیالژیا و سردرد استفاده می‌شود.