حقایقی در مورد چاقی

چاقی تجمع چربی اضافی یا غیرطبیعی است که ممکن است سلامتی را مختل کند. در بزرگسالان، BMI (شاخص توده بدن) شاخصی است که معمولاً برای طبقه بندی وزن و قد استفاده می شود. BMI یک فرد با تقسیم وزن بر حسب کیلوگرم بر قد بر حسب متر اندازه گیری می شود. در بزرگسالان چاقی به شرح زیر توسط WHO تعریف شده است.

• BMI بیشتر یا مساوی ۲۵ به عنوان اضافه وزن

• BMI برابر یا بیشتر از ۳۰ به عنوان چاقی

سن در کودکان نقش بسزایی در تعریف چاقی دارد. کودکان زیر پنج سال در صورتی چاق در نظر گرفته می شوند که وزن به ازای قد آنها بیش از ۳ انحراف استاندارد در میانگین استاندارد رشد کودکان WHO باشد. مرجع رشد سازمان جهانی بهداشت، کودکان بین ۵ تا ۱۹ سال را چاق در نظر می گیرد که وزن به ازای قد آنها بیش از ۲ انحراف استاندارد باشد.

حقایقی در مورد چاقی

در سال ۲۰۱۶، حدود ۱۳ درصد از جمعیت جهان چاق محسوب می شدند که از این ارقام، ۱۱ درصد مرد و ۱۵ درصد زن بودند. در همان سال حدود ۴۱ میلیون کودک زیر ۱۵ سال چاق بودند، در حالی که ۳۴۰ میلیون کودک بین ۵ تا ۱۹ سال چاق بودند. چاقی برای مدت طولانی در کشورهای با درآمد بالا به عنوان یک مشکل در نظر گرفته شده است، با این حال همه چیز اکنون در حال تغییر است زیرا اخیراً چاقی در کشورهای متوسط ​​و کم درآمد نیز افزایش یافته است. به عنوان مثال از سال ۲۰۰۰، موارد مرتبط با چاقی در آفریقا افزایش یافته است، جایی که این تعداد با ارزش تخمینی ۵۰ درصد در کودکان افزایش یافته است. در آسیا، در داده‌های جمع‌آوری‌شده در سال ۲۰۱۶، نزدیک به نیمی از کودکان زیر ۵ سال چاق در نظر گرفته شدند. همچنین مرگ و میرهای بیشتری با چاقی و اضافه وزن در مقایسه با مرگ‌های ناشی از مشکلات مربوط به کمبود وزن مرتبط است.

علل چاقی

چاقی عمدتاً به دلیل عدم تقارن در سطوح انرژی بین کالری مصرف شده و مصرف شده ایجاد می شود. افزایش جهانی در وجود داشته است. (الف) مصرف غذاهایی که دارای انرژی متراکم و دارای چربی هستند ب) افزایش خواب فیزیکی به دلیل ماهیت میز تحریر ساختار کار، شهرنشینی و اشکال مختلف حمل و نقل. تغییرات محیطی و اجتماعی منجر به تغییر در الگوهای فیزیکی و الگوهای غذایی شده است. عدم حمایت از اقدامات در بخش های بهداشت، کشاورزی، آموزش و حمل و نقل نیز به برخی از تغییرات مشاهده شده افزوده است.

افزایش سطح BMI منجر به تعدادی از بیماری های مسری مانند:

• بیماری های قلبی عروقی (سکته مغزی و حمله قلبی).

• سرطان (کلیه و روده بزرگ)

• اختلالات اسکلتی عضلانی (استئوآرتریت)

• دیابت

همچنین مشخص شده است که خطر ابتلا به این بیماری ها با افزایش سطح BMI افزایش می یابد. برخی از ناتوانی ها و مرگ های زودرس با چاقی دوران کودکی مرتبط است که در آن کودکان با این بیماری تا بزرگسالی رشد کردند. کودکان چاق نیز دچار مشکل تنفسی، فشار خون بالا و مقاومت در برابر انسولین، افزایش شکستگی و عوارض روانی می شوند. چاقی، اضافه وزن و سایر بیماری های غیر واگیر قابل پیشگیری است. جامعه و محیطی که حمایت کننده باشد، کلیدی در شکل دادن به انتخاب مردم است. افراد می توانند بهترین انتخاب را از نظر خوردن غذاهای سالم و تمرینات بدنی منظم داشته باشند که به کاهش و پیشگیری از چاقی و مسائل مرتبط با اضافه وزن منجر می شود. در سطوح فردی، می توان مصرف چربی ها را محدود کرد و غذاهای شیرین مصرف سبزیجات، میوه ها، آجیل و غلات را افزایش داد. افراد همچنین باید در فعالیت های بدنی منظم شرکت کنند. از نظر ترویج رژیم غذایی سالم، صنایع غذایی نیز می تواند نقش مهمی ایفا کند که می تواند تضمین کند؛

• غذاهای فرآوری شده میزان چربی و قند را کاهش داده است

• همه مصرف کنندگان می توانند غذاهای سالم بخرند.

• غذاهای در نظر گرفته شده برای کودکان و نوجوانان باعث کاهش قند، چربی و نمک شده است.

• حمایت از فعالیت های بدنی منظم.

رژیم آنلاین دکتر روشن ضمیر https://rdiet.ir/ رژیم کتوژنیک دکتر روشن ضمیر